Képzés jelentkezés

Agilis workshopok Agilis vezetők számára

A KÜRT Akadémia Agilis Vezető képzése változékony világunk aktuális vezetői kérdésköreiről nyújtott áttekintést. Az Agilis workshopokat végzett Agilis vezető hallgatóink számára alkottuk meg, és azoknak ajánljuk, akik alapképzésünket elvégezve már tudják, mely eszközök, szemléletek, módszerek mélyebb szintű ismerete és gyakorlata szükséges fejlődésükhöz.

Témáinkat az aktuális képzésünk résztvevői és a piac jelenlegi érdeklődése alapján állítottuk össze, előadóink pedig a képzés során legjobb értékelést érdemlőkből kerültek ki. A workshopok egyéni felméréssel kezdődnek, amelynek fontos része a képzés során végigvitt, saját dilemma vagy projekt megfogalmazása.

 
Digital Transformation 1.
Digital Transformation

A radikális szervezeti teljesítmény- és ügyfélelérés-növelés

 

Előadó: Vityi Péter, IVSZ

A digitális technológiák rohamos fejlődése és terjedése érzékelhetően egyre több iparágban fejti ki hatását. A fizikai világ kibertérbe való kiterjesztése új lehetőségeket kínál, mely az üzleti folyamatok térbeli, időbeli, és egyéb fizikai korlátainak átlépéséhez vezet. Ez újfajta értékláncok kialakulását, új, addig elképzelhetetlen partnerségek alapítását, valamint új konkurens szereplők megjelenését vonja magával. A világszerte hozzáférhető, rohamosan csökkenő áron elérhető digitális technológiák betörése egy-egy területre rendkívül dinamikus: szinte a semmiből érkezve, pár év alatt újrarajzolják egy adott iparág térképét.

Fontos, hogy a vállalatok döntéshozói felismerjék a digitális technológiák hordozta lehetőségeket és kihívásokat, hogy megfelelő időben érzékenyen tudjanak reagálni ezekre. A programunk célja, hogy felső-, és középvezetők számára betekintést nyújtson a digitális üzleti világ működésébe, átfogó képet adjon az ügyfélelérés, a vállalati működés és az új digitális üzleti modellek trendjeiről, az azokban rejlő lehetőségekről. Gyakorlati példák alapján mutatjuk be, hogyan lehet használni például a mobil alkalmazások adta közvetlen ügyfélelérést, a közösségi média erejét, az adat alapú döntéshozatalt és a szenzor forradalom adta lehetőségeket.


Lean Transformation 2.
Lean Transformation

Az A3 mindenek felett!

 

Előadók: Kelemen Béla, Szalay Csaba és Molnár Szabolcs, Lean Enterprise Institute

A problémamegoldó képesség fejlesztése az egyik legfontosabb lépés a tanuló szervezetté válás útján. A Toyota termelési és menedzsment rendszerére épülő problémamegoldási gyakorlatok (A3 riport) és vezetői rutinok (A3 mentorálás) számos szolgáltató és termelő vállalatnál bizonyították már az elmúlt évtizedekben eredményességüket, használhatóságukat. Workshopunk célja, hogy megtanítsa a résztvevőknek, hogyan tudják a saját szervezetük problémamegoldó és tanulási képességét fejleszteni a lean szemlélet és módszertan segítségével. Közben olyan kérdésekre keressük együtt a választ, hogy milyen problémát akarunk megoldani a szervezet lean fejlesztésével, továbbá milyen menedzsment rendszerek támogatják ezt az átalakulást.

A szervezeti képességek fejlesztésének vezetői feladata mellett hangsúlyt fordítunk az egyén problémamegoldó készségének fejlesztésére is. A program során a résztvevőknek egy saját vállalati problémát is fel kell dolgozniuk. A workshopot a Lean Enterprise Hungary tapasztalt képviselőinek segítségével töltjük meg gyakorlattal. 
 

Martial Art Coaching 3.
Martial Art Coaching

Győzelem a mindennapi vezetői konfrontációinkban

Előadó: Németh Péter, harcművészeti coach

Sokszor megakadályoznak szorongásaink, félelmeink, a fejünkben lejátszott „Mi lesz, ha…?" forgatókönyvek bennünket abban, hogy határozottan képviseljük meggyőződéseinket, hogy egy-egy szakmai helyzetben és az életünk egészében kibontakoztassuk képességeinket, megvalósítsuk a bennünk rejlő lehetőségeket. Félelmeink meghaladása és belső erőnk tudatos használata szabadabbá, kreatívabbá és sikeresebbé tehet minket a munkánkban és a magánéletünkben egyaránt.

A workshop során, a biztonságosan vezetett, ugyanakkor fizikai, és elsősorban lelki kihívást kínáló küzdelmi helyzetek, gyakorlatok – amelyek tökéletes modellhelyzetei a nap mint nap megélt nehéz szituációknak, ütközéseknek, konfliktusoknak – kilendítenek a komfort-zónánkból, és a tanulás új útjait, lehetőségeit nyitják meg számodra. A küzdelemben felszabadított és tudatosan alkalmazott fizikai és érzelmi erő a tanulási folyamatban átvihető vezetői döntéshozásra, szakmai helyzetekre, kommunikációs ütközésekre. A képzési módszer támogat és szembesít valódi erőddel, képességeiddel, félelmeiddel.


Scrum for non IT 4.
Scrum for non IT

Az irányítható fejlesztések és a kritikus gondolkodás

 

Oktató: Bíró Tamás, Barion

Az informatikából ismert Scrum elnevezésű módszer az iparágon kívül is sikeresen alkalmazható. A projekteket megnyomorító jelenségek – a csúszás, a bizonytalanság, a túlköltés, a hasztalan munkavégzés – szinte minden szektorban, minden szakmában jelen vannak. Bármilyen folyamat, ahol emberek együtt dolgoznak, javítható a Scrum használatával. A módszer igazi lényege nem a "sprint"-ekben, "daily standup"-okban, vagy különféle meetingekben, szerepekben rejlik. A Scrum nem az informatikáról, vagy a termékről, hanem a projektben részvevő emberekről szól. A projekteket ugyanis emberek rontják el, és emberek is viszik sikerre. A legtöbb, főleg külső tényező okozta probléma annyira kiszámíthatatlan, hogy egyszerűen nem megoldható. Ha azonban ezt megértjük, akár 200%-os hatékonyságnövekedés is elérhető, nem beszélve a kollégák javuló közérzetéről. 

A Scrum tehát nem csodaszer, hanem egy olyan szemléletmód, ami megtanít együtt élni a problémákkal, kezelni és kordában tartani a nehézségeket. Ezt a filozófiát tanítja Ken Schwaber, a Scrum egyik megalkotója, akitől oktatónk is tanult, így workshopunkról az ő tapasztalati tudását viheted magaddal.


Bíró Tamás
Bíró Tamás

Az elektronikus fizetési piac felforgatására készülő Barion alapítója és marketing igazgatója. Mérnökként végzett a Nottingham Trent University-n, a főiskola alatt barátaival megalapítva a web fejlesztéssel foglalkozó Sense/Net-et, amelyből a Barion kivált. Az internet megjelenésétől kezdve foglalkozik web fejlesztéssel és elektronikus kereskedelemmel, eleinte annak műszaki, később üzleti, elsősorban marketing aspektusaira koncentrált. A Barion mellett hobbiként a Lean és Agile szemlélet, valamint a SCRUM evangelizációjával foglalkozik, és szüntelenül meg akarja változtatni az emberek gondolkodását. Nézetei szerint csak a szabad, kritikus és tudományos gondolkodás viszi előre az emberiséget. Szereti provokálni az embereket. Szerinte, a SCRUM lényege az agilis filozófia, a gondolkodásmód, amelynek átadására az oktatás során nagy hangsúlyt fektet. Mesterei között megtalálható maga Ken Schwaber, a SCRUM egyik kitalálója. Szabadidejében egzotikus ételeket főz és latin táncokat tanul. 


Kelemen Béla
Kelemen Béla

Kelemen Béla jelenleg a MOL Csoport Kőolajfeldolgozás és Termékértékesítés Diviziójának Optimalizációjáért felelős vezetője, vegyészmérnök, a fizikai kémia tudományok doktora. Pályáját a Budapesti Műszaki Egyetemen kezdte és tudós kutatónak készült, mígnem a rendszerváltás őt is elsodorta, és üzleti pályára kényszerítette. Az elmúlt közel 25 év alatt az olajipar szinte valamennyi területén dolgozott itthon és külföldön egyaránt, irányított kőolajfinomítókat, vezetett kereskedelmi szervezetet, de mindig visszatért az olajipar legnagyobb kihívásához a teljes értéklánc mentén történő, alapanyagtól a végtermékig, eladótól a vevőig megvalósítandó optimalizáláshoz. Ma pedig már főállásban szeretné jobbá tenni a világot a Lean módszerek elterjesztésével mind a kőolaj finomításban, mind más területeken.


Molnár Szabolcs
Molnár Szabolcs

A lean elveket 2000-ben kezdte alkalmazni hazai multinacionális vállalatoknál, miközben szakmai tudását az USA-ban, Németországban és Mexikóban töltött lean projektek során mélyítette el. Társalapítója a 18 országban működő Lean Enterprise Institute hazai szervezetének, amely elnökeként 2011 óta a lean szakma népszerűsítésén dolgozik. A bostoni székhelyű Lean Global Network elnökségi tagja. Több alkalommal oktatott leant a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Pannon Egyetemen. Számos külföldi lean könyv magyar kiadásának szakmai lektora.


Németh Péter
Németh Péter

Hatéves kora óta foglalkozik harcművészettel. A Testnevelési Főiskola Kungfu Oktatói diplomájával rendelkezik. A kommunikációs szakmában tett kitérő után, grafikai tervezéssel és online marketing tanácsadással eltöltött évek után (Odinnet, MediaMix, Alarmix, Euronet, EuroWeb, Sulinet, Internet Hungary, Irisz Internet, Carnation, NetProjekt), több mint egy évtizede szinte kizárólag harcművészettel foglalkozik. A kínai, japán, amerikai, thai harci rendszerek tanulmányozása után a fülöp-szigeteki, indonéz, maláj harcművészetek felé fordult, ezek több irányzatát is instruktorként oktatja. Több mint 1000 tanítvány és több mint 100 magántanítvány tanult már tőle.


Szalay Csaba
Szalay Csaba
Lean Enterprise Institute
partner, lean coach

2003 óta foglalkozik gyártó és szolgáltató vállalatok lean elvek mentén történő fejlesztésével. Pályafutása során nem csak külső tanácsadóként, hanem vállalati vezetőként is lehetősége nyílt a vállalatok lean transzformációját támogatni és irányítani. A Lean Enterprise Institute (LEI) magyarországi szervezetével az E.ON Hungária Zrt-nél dolgozott először együtt a vállalat lean szakértői csapatának vezetőjeként, 2014 óta a LEI szakmai partnere. A Pannon Egyetemen 2008, a Budapesti Corvinus Egyetemen 2010 óta tart lean témában rendszeresen előadásokat nappali tagozatos, illetve MBA hallgatók részére. A 2014-ben elindult Bosch Lean Akadémia pilot projekt oktatója.


 


Képzés hossza:
24 óra (4x3 óra workshop és 4x3 óra tanulócsoportos foglalkozás)

Képzési alkalmak és helyszín:
a jelentkezőkkel egyeztetett időpontban és helyszínen

Képzés indulása:
2017 február

A jelentkezéshez szükséges előképzettség:
KÜRT AKadémia Agilis vezető képzés oklevél, vagy ajánlás az Agilis vezető képzés végzett hallgatójától 

Oklevél:
A sikeres résztvevők igazolásként a KÜRT Akadémia (felnőttképzési engedéllyel rendelkező intézmény) ’Agilis workshop/ Digital Transformation’, ’Agilis workshop/ LeanTransformation’ , ’Agilis workshop/ Martial Arts Coaching’  vagy ’Agilis workshop/ Scrum for non IT’ oklevelét kapják kézhez.


 

 

Nincs esemény.
Nincs videó.

Jelentkezés

A jelentkezéshez kérünk,töltsd ki az alábbi adatlapot!

A jelentkezést abban az esetben tudjuk elfogadni, amennyiben érvényes önéletrajzot töltesz fel!

Személyes adatok


Legmagasabb iskolai végzettség
Önéletrajz csatolása
Fájl feltöltés: (.doc, .pdf, .txt, .docx formátumban) *
Cégként vagy magánszemélyként szeretnéd megtéríteni a képzés díját?*
Magánszemélyként
Cégként


Hol hallottál a KÜRT Akadémiáról?*
Facebookon
Online cikkben
Nyomtatott sajtóban
Hírlevélben
Egy rádió műsorban
Egy ismerősömtől
Egyéb helyen
Képzéseink
Eseményeink
Vállalati csomagok
további képzéseink
Agilis vezető képzés NET-WORKS Etikus hacker Data Science `Information Security Communication Expert Agilis workshopok Agilis vezetők számára